Pokémon-keresők lépték át illegálisan az amerikai-kanadai határt

Pokémon-keresők lépték át illegálisan az amerikai-kanadai határt - jelentette az amerikai határőrség szombaton.

A Kanadával határos amerikai Montana szövetségi állam egyik kies vidékén két kanadai fiatalember bukkant fel, kezében a mobiltelefonra telepített Pokémon Go játékot böngészve. 

Az amerikai határőrök tartóztatták fel őket, s mint Michael Rappold, a határőrség ottani szóvivője elmondta, a tinédzsereket annyira lefoglalta a játék, keresték a játékban megadott, illetve megtalálandó figurákat, hogy észre sem vették, hogy átsétáltak az Egyesült Államokba. A két fiú nevét nem hozták nyilvánosságra, s az amerikai határőrség értesítette a szüleiket, akik a szórakozott fiatalokért mentek a legközelebbi határállomásra. 

Nem ez az első eset az Egyesült Államokban, hogy "ügy" lett a világszerte rendkívül népszerűvé vált internetes játékból. A washingtoni Holokauszt Múzeum és az arlingtoni nemzeti sírkert vezetői már felhívták a játékos kedvűek figyelmét, hogy az ő területükön nem kívánatos a Pokémon Go.

Világszerte más jelentős emlékhelyek és turistalátványosságok vezetői is hasonló felhívást tettek közzé, többek között Németországban, legutóbb pedig Japánban, az Izumo szentéllyel kapcsolatban.

Kapcsolódók

Kimaradt?