Maros megye: több képviselő a testületben

Bár voltak vidékek, ahol a magyar polgármesterjelöltért nem kellett olyan harcot vívni, mint például Marosvásárhelyen és ott kevesebben mentek el vasárnap szavazni, Maros megyében az összefogás volt a jellemző, aminek eredménye, hogy az eddigi 13 helyett, ezentúl 15 képviselője lesz az RMDSZ-nek a megyei önkormányzatban.

Marosvásárhelyen és Szászrégenben sem sikerült polgármestert váltani, ám a megyeközponthoz közeli Jedd  és Maroskeresztúr községeknek újból RMDSZ-es előljárójuk van. Veszteséget könyveltek el az ugyancsak közeli Marosszentannán, ahol veszített az eddigi magyar polgármester.

Maros megyében az RMDSZ-es polgármesterek száma maradt, a képviselőké viszont nőtt: eddig 421 volt, most 440-re emelkedett ez a szám. A megyei önkormányzatba bejutott képviselők közül a 15. a Magyar Polgári Párt tagja, Bíró József Attila, – ami az RMDSZ és az MPP összefogásának az eredménye Brassai Zsombor szerint. A szövetség megyei elnöke ugyanakkor sajnálatának is hangot adott, amiért az Erdélyi Magyar Néppárt és az RMDSZ között nem sikerült az összefogás.

Kovács Mihály Levente kampányfőnök azt is megemlítette a szerdai kiértékelő sajtótájékoztatón, hogy összefogott a magyarság Marosvásárhelyen, ami még akkor is fontos, ha nem is sikerült megnyerni a polgármester-választást.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?