Benyújtották az óvást és újraszámlálást kérnek Soós Zoltánék

Szerdán megóvta a marosvásárhelyi választások eredményét Soós Zoltán független jelölt kampánystábja. A szavazatok újraszámlálását kérik.

Megóvta szerdán a választási eredményeket Soós Zoltán, Marosvásárhely magyar független polgármesterjelöltje. Sajtótájékoztatón ismertette a választási rendellenességeknek a rendelkezésükre álló bizonyítékait, amelyeket eljuttatták a központi választási irodának. Elmondta, abban reménykednek, hamarosan véget ér Dorin Florea jelenlegi polgármester 16 éve tartó hatalma, és nem kell még négy évet várni a leváltására.

Soós Zoltán mindössze 1705 szavazattal maradt le Dorin Florea mögött, ennél valamivel több volt az érvénytelen szavazat, a jelölt szerint arra enged következtetni, hogy a szavazatok számlálásakor törvénytelenségek történtek. Tudomásuk szerint a polgármesteri hivatal egyik munkatársa másokkal együtt érvénytelenített több szavazólapot, és ezt bizonyítani tudják.

Emellett filmfelvételük van arról, hogy a vasárnapi választásokra kisbusszal szállították a Hidegvölgy lakóit. Azt is furcsállta a kampánystáb, hogy a választásokat megelőző héten és napokban, illetve még június 5-én is, nagy számú ideiglenes tartózkodási engedélyt adott ki a megyei lakossági nyilvántartó iroda.

Kovács Mihály Levente kampányfőnök szerint kevés ugyan a remény arra, hogy a választásokat megismételjék Marosvásárhelyen, de kérték a helyi és az országos választási bizottságtól a szavazatok újraszámlálását, az eredmény megsemmisítését és új polgármester-választás kiírását. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?