Megóvja a marosvásárhelyi választások eredményeit Soós Zoltán

Megóvja a marosvásárhelyi polgármester-választás eredményeit Soós Zoltán. A független jelölt szerint a marosvásárhelyieknek tudniuk kell arról, hogy Dorin Florea polgármester tisztességtelen eszközökkel nyert.

Az új választási törvény a jelenlegi polgármesternek kedvezett, hiszen gyakorlatilag saját magának szervezte meg a választását, ő nevezte ki a választási biztosokat, ő adta ki az utasításokat – nyilatkozta hétfőn Soós Zoltán. A marosvásárhelyi magyar független polgármesterjelölt elmondta, a rendezvények megszervezésében is a város erőforrásaival rendelkezett a polgármester, tehát ilyen téren jelentős előnyt jelentett számára a tisztsége.

Soós Zoltán szerint mindezek ellenére is nagyon szoros eredmény született a polgármesteri tisztségért szervezett választáson. Hangsúlyozta, az az eredmény annál is inkább fontos, mert az utolsó hetekben körülbelül ezer ideiglenes tartózkodási engedélyt bocsátottak ki Marosvásárhelyen, ami arra utal, hogy megpróbálták befolyásolni a választási eredményeket. A választási körzetek jegyzőkönyvei és egyéb események azt mutatják, hogy történtek szabálytalanságok, amelyek a jelenlegi polgármesternek kedveztek – véli a jelölt.

Mindezekért a rendellenességekért összesítve, Soós Zoltán óvást nyújt be, mert szerinte nem tisztességes eszközökkel nyert a regnáló elöljáró, és Marosvásárhelynek tudnia kell erről. Szerinte ha az illetékesek komolyan veszik a törvény előírásait, akkor a polgármester napjai meg vannak számlálva.

A marosvásárhelyi választási rendellenességekről korábban itt és itt is írtunk.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?