Halálos autóbaleset történt Székelyudvarhely és Farkaslaka között

Autóbalesetben életét vesztette szerda reggel egy 58 éves farlaslaki nő. Egy Daciában ült, amely frontálisan ütközött egy Toyota Corollával Szejkefürdő közelében.

A Hargita megyei rendőrség szóvivője, Gheorghe Filip a Maszolnak elmondta, a balesetről 9 óra 6 perckor értesültek a 112-es segélyhívó számon. Tájékoztatása szerint a Daciát egy 65 éves farkaslaki férfi vezette, aki egy kanyarban átsodródott a menetiránnyal ellentétes sávba, és egy szabályosan közlekedő Toyotának ütközött.

A Székelyudvarhely irányába tartó Dacia anyósülésén ülő nő a helyszínen életét vesztette, az autó sofőrje és további három utasa pedig megsérült a balesetben. A rendőrségi szóvivő egyelőre nem tudott információkkal szolgálni arról, hogy az utasok sérülései mennyire súlyosak. „Annyit tudok, hogy a Daciát teljesen szétroncsolta az ütközés, az utasok pedig az autó roncsai közé szorultak. Mindannyian kórházban vannak” – mondta Gheorghe Filip.

A szóvivő tájékoztatása szerint a Toyotát egy 60 éves nő vezette, aki csak könnyebb sérüléseket szenvedett. Gheorghe Filip nem tudott egyelőre részletekkel szolgálni a baleset okairól sem. „Lehet, hogy a sofőr figyelmetlenül vette be a kanyart, esetleg hirtelen rosszul lett. Az is elképzelhető, hogy a Dacia meghibásodása okozta a balesetet. Hamarosan kiderítjük” – magyarázta.

A rendőrség gondtalanságból elkövetett emberölés gyanújával vizsgálódik a baleset ügyében.

Kapcsolódók

Kimaradt?