Minden sepsiszentgyörgyi háztartást felkeresnek a sepsiszentgyörgyi RMDSZ jelöltek

A választások előtt néhány nappal kezdte el kampányát Antal Árpád az RMDSZ sepsiszentgyörgyi polgármester jelöltje és a szövetség tanácsosjelöltjei. A harmadik mandátumra pályázó Antal Árpád hétfői „kampányindító” sajtótájékoztatóján rámutatott: kényszerűségből indították a választások előtti utolsó héten a kampányt, hiszen az elmúlt időszak „furcsán alakult” számára, ugyanis amikor a hivatalától való eltiltás miatt visszatért a 60 napos kényszerszabadságról az volt a legfontosabb számára, hogy átvegye az eddig elvégzett feladatokat és megszervezze a munkát.

Nem azért nem kampányoltak mert annyira magabiztosak, hanem mert nem tudott a választási kampánnyal foglalkozni, mondta Antal Árpád. Hozzátette: több oldalas választási újságot nyomtattak, amelyek részletesen tartalmazzák az elmúlt évek megvalósításait és a következő négy évre vonatkozó terveket, illetve a polgármester és tanácsosjelöltek bemutatkozását.

Az RMDSZ sepsiszentgyörgyi polgármester jelöltje szerint 16 000 magyar és 4000 román nyelvű kampányújságot nyomtattak, gyakorlatilag a város minden háztartásába eljuttatják ezeket. Az önkéntesek az elmúlt napokban közel 3500 sepsiszentgyörgyi háztartást kerestek fel, eddigi tapasztalt az, hogy a felkeresett családok 84,5 százaléka pozitívan fogadta az RMDSZ jelöltjeinek üzenetét. Keddtől a hivatalos választási pannókon megjelennek az RMDSZ sepsiszentgyörgyi jelöltjeinek arcos plakátjai is, de a szövetség nem fog kerítéseken, oszlopokon választási népszerűsítő anyagokat elhelyezni, mondta Antal Árpád.

Hozzátette: értékeli, hogy a háromszéki megyeszékhelyen ellenjelöltjei pozitív kampányt folytatnak. Véleménye szerint Bálint József a néppárt polgármester jelöltje kampányában a város valós problémáira mutat rá. „Mi ennél több problémáról tudunk, de most sem ígérjük, hogy négy év alatt minden problémát meg tudunk oldani”, mondta Antal Árpád. Hozzátette: visszajelzések szerint a lakosság többsége az RMDSZ jelöltjeit támogatja, mert a sok probléma ellenére sok eredményt is fel tudnak mutatni és ugyancsak eredményes négy év következik.

A polgármester magyarázata szerint az elmúlt évek városfejlesztésében azt az elvet követték, hogy ha egy lejt költöttek saját költségvetésből ahhoz ennek sokszorosát rendeljék hozzá Európai Uniós pályázatokból vagy kormánytámogatásból. Emiatt igazodni kellett a meglévő pályázati kiírásokhoz, ezért a városfejlesztési prioritások nem mindig találkoztak az emberek elvárásaival. Antal Árpád szerint az elmúlt években egyik kezükkel építettek, másik kezükkel védekeztek, mivel folyamatosan az ellenőrző szervek nyomása alatt voltak kénytelenek dolgozni.

Az RMDSZ sepsiszentgyörgyi polgármester jelöltje szerint a lakosság tudja, hogy azt kell megválasztani aki a problémákat meg is tudja oldani, nem csak felmutatni. Tóth Birtan Csaba az RMDSZ sepsiszentgyörgyi alpolgármester jelöltje a sajtótájékoztatón elmondta: mintegy 40 önkéntes múlt csütörtöktől járja a várost, bekopognak a háztartásokba, átadják a kampányújságot és összesítik a lakosság visszajelzéseit, javaslatait. A következő napokban a város forgalmas útszakaszain közlekedők találkozhatnak a polgármester és tanácsos jelöltekkel, akik átadják a választási újságot és szóba állnak a polgárokkal.

Miklós Zoltán az RMDSZ tanácsosi frakciójának vezetője szerint a sepsiszentgyörgyi tanácsos jelölt lista gerincét az a csapat alkotja, amely az elmúlt négy évben is helyi képviselőként tevékenykedett, de a bejutó helyek egyharmadát női jelöltek foglalják el. „Nem a Facebookon vagyunk hangosak, hanem igyekszünk szóba állni az emberekkel, és bízunk abban, hogy most vasárnap sokan elmennek szavazni”, mondta Miklós Zoltán. 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?