Kelemen: Balánbánya is több uniós forrást hívott le, mint Székelyudvarhely

Székelyudvarhely méltán érzi azt, hogy Csíkszereda vagy Sepsiszentgyörgy megelőzte a fejlődésben, hiszen a városban stagnálás, lemaradás tapasztalható az utóbbi években - hangsúlyozta Kelemen Hunor szövetségi elnök szerdán azon a sajtótájékoztatón, amelyet Arros Orsolyával, a szövetség polgármesterjelöltjével közösen tartott Székelyudvarhelyen, a Szabad Európa Kávéházban. 

A változást azonban nem elég csak az RMDSZ-nek akarnia, az udvarhelyieknek is támogatniuk kell, hogy olyan vezetője legyen a városnak, aki a holtpontról ki tudja mozdítani – mondta Kelemen Hunor. 

Az RMDSZ jelöltjének megvalósítható tervei vannak ahhoz, hogy Székelyudvarhelyt a térség dinamikus településévé tegye, Székelyföld harmadik legfejlettebb városává – mutatott rá a szövetségi elnök, aki azt is elmondta: a helyi véleményformálókkal való beszélgetéseken számára egyértelművé vált az utóbbi időben, hogy nagyon erős a változásra való igényük. „Azt is láthattuk, hogy a székely megyék országos ellenszélben is fejlődtek, Borboly Csaba és Tamás Sándor tanácselnökök alapos fejlesztési munkát végeztek, és ugyanez mondható el Antal Árpádról, Sepsiszentgyörgy polgármesteréről, valamint Ráduly Róbertről, Csíkszereda polgármesteréről” – szögezte le Kelemen Hunor.

Arra is kitért, hogy ugyanebben az időszakban még a Hargita megyei bányaváros, Balánbánya is több uniós forrást hívott le, mint Székelyudvarhely. Az RMDSZ elnöke ennek kapcsán azt is nyomatékosította: Hargita Megye Tanácsa bizonyára június 5-e után is RMDSZ-es többségű lesz, ezért a megye fejlődési folyamataiba való felzárkózást az RMDSZ-es polgármesterek összehangolt munkája jelenti majd, és Székelyudvarhelynek is ott a helye a fősodorban. 

A városban előválasztást szeretett volna szervezni az RMDSZ, hogy az „újratervezés” jegyében alkalmat adjon a közösségnek a megfelelő polgármesterjelölt kiválasztására – tette hozzá Kelemen Hunor, aki azt is elmondta: erre már nem kerülhetett sor, hiszen a jelenlegi polgármester megfutamodott, nem vállalta a megmérettetést, mert inkább a kitalált dolgok híve, mint az emberekkel való közvetlen kapcsolat kialakításának. 

„Székelyudvarhelyen az a június 5-i választások tétje, hogy lesz-e a városnak egy olyan vezetése, amely az együttműködésben és nem a konfliktuskeresésben, a fejlesztésben és nem a különböző hangfelvételek rögzítésében, kiszivárogtatásában érdekelt. Arros Orsolya ennek a kiegyensúlyozott vezetésnek a garanciája” – fogalmazta meg támogatását az RMDSZ elnöke. 

Arros: Székelyudvarhely megérett a változásra

„Ma már nem kérdés az, hogy Székelyudvarhely megérett-e a változásra, csupán arról kell dönteni június 5-én, hogy a helyben toporgást vagy a folyamatos fejlesztést, fejlődést választjuk-e. Bízom abban, hogy a székelyudvarhelyiek ez utóbbit támogatják” – jelentette ki Arros Orsolya, az RMDSZ székelyudvarhelyi polgármesterjelöltje a sajtótájékoztatón. Hozzátette: új lendületet szeretne adni Székelyudvarhelynek, hogy fel tudjon zárkózni a többi székelyföldi város közé. 

„Folyamatosan konzultáltam a székelyudvarhelyi emberekkel, és azt tapasztaltam, hogy hiányzik nekik egy olyan vezető, akiben megbízhatnak, mert elveszítették a város jelenlegi vezetőjébe vetett bizalmukat. A programomat is úgy állítottuk össze csapatommal, hogy konkrét intézkedéseket és elképzeléseket fogalmaztunk meg. Nem zsákbamacskát árulunk, hanem azt szeretnénk, hogy a város új lendületet kapjon, nem kifogásokat, hanem konkrét megoldásokat kínálunk” – hangsúlyozta az RMDSZ polgármesterjelöltje, aki megköszönte a Szövetség megelőlegezett bizalmát, csapatának pedig a jól végzett munkát. „Együtt erőteljesebben tudunk haladni a cél felé, amelyet június 5-én kell elérnünk, célunk pedig Székelyudvarhely polgármesteri tisztségének megszerzése” – tette hozzá.

A sajtótájékoztatót megelőzően Pálpatakán a Multifunkcionális Közösségi Ház avatóünnepségén vett részt az RMDSZ elnöke, a székelyudvarhelyi kampánynapja részeként pedig a szövetség önkormányzati jelöltjeivel és a helyi véleményformálókkal is találkozott. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?