Virtuális kihívója lett Antal Árpádnak Sepsiszentgyörgyön

Meglepő fordulat a sepsiszentgyörgyi politikában: indul a választásokon a SepsiTroll Facebook-oldal jelöltje, aki 21 pontban foglalta össze álláspontját. Erőssége, hogy mindennek ellenére nem tervez semmit, így minden leírt tervére elmondhatja, hogy megvalósult.

A jelölt – Csecs Jóska – mögött lelkes szentgyörgyi fiatalok állnak, akik a választások közeledtével beszálltak a ringbe, ha csak az interneten is.

21 pontja számos területet érint: legalizálná például a macskakő használatát, ha tüntetés törne ki, a várost királysággá alakítaná át, az MPP tagjai számára kötelezően meghallgatandó, heti rendszerességű Open Stage-koncerteket szerveznének. A magyarellenességéről híres Dan Tănasét átdobnák az ellenséghez, a csúnyákat pedig az Oltba.

„Abban erős a pártunk, hogy nem tervez. Azért leszünk sikeresek, mert nem akarjuk betartani az ígéreteinket, ezért nem bukunk bele” – írják megkeresésünkre. Felmerül ugyanakkor a munkanélküliség problémája is, amit egyelőre két módszerrel enyhítenének: „nem tudjuk, hogy a munkanélkülieket lökjük szakadékba, vagy azokat, akik dolgoznak”.

Ha mégis Antal Árpád győz a választásokon, írják, akkor koalícióra lépnek vele: „lesz majd egy kis sarok nekünk az irodában, de ezt még nem beszéltük meg vele”. Korábban egyébként a SepsiTroll kiállt a polgármester mellett.

Kapcsolódók

Kimaradt?