Tervezet: sújtsák börtönnel a szexuális nevelést az iskolákban

Sújtsák 3 hónaptól 2 évig terjedő börtönnel vagy pénzbüntetéssel azokat, akik a szülők vagy a gyám írásos beleegyezése nélkül szexuális nevelést oktatnak az iskolákban - olvasható abban a törvénytervezetben, amelyet egy szociáldemokrata képviselő nyújtott be a képviselőházba pénteken.

A javaslat indoklásában a védőoltások ellen is kardoskodó Ninel Peia szerint csak így lehet megállítani azt a jelenséget, hogy "egyre több 11 éves kislánynak már pszichológushoz kell járnia a szerelmi ügyei miatt", hiszen az iskolákban "titokban pornográfiát oktatnak, LMBT-lobbi zajlik, és arra bújtatják fel a gyermekeket, hogy a deviáns szexuális viselkedési formákat próbáljanak ki". Az indoklás bővebben itt olvasható.

A három gyermekes apa több törvényjavaslatban is foglalkozik a pedofíliával, ugyanakkor ő a Hős anya tervezet kezdeményezője is. Ez utóbbi tervezetről bővebben itt tájékozódhat.

Tanfelügyelőség: az iskolákban nincs is szexuális nevelés

A Digi24 hírtelevízió által megkeresett bukaresti tanfelügyelőség szóvivője, Marian Banu rámutatott, a javaslat azért érthetetlen, mert a romániai iskolákban nincs szexuális nevelés tantárgy, az egészségnevelést is csupán opcionálisként oktatják, amennyiben a szülők az iskolakezdés előtt három hónappal ezt kérvényezik. Az egészségnevelés órán ráadásul csupán az egészséges táplálkozásról, a sportolás fontosságáról kapnak információkat a gyermekek - derült ki.

A három gyermekes Ninel Peia a hírtelevíziónak elmondta, ő nem a szexuális nevelés ellen van, hanem apaként szeretné, ha csak az írásos beleegyezésével kapna gyermeke ilyen irányú információkat, mert szülőként tudni akarja, hogy az óraadó „nem-e meleg, hogy eléggé felkészült-e”, ahogy azt is, hogy pontosan mi fog elhangzani órán. 

A hírtelevíziónak nyilatkozó civil aktivisták szerint hatalmas károkat okoz, hogy a romániai iskolákban nincs szexuális nevelés, a kiskorúak az internetről, a televíziókból "tájékozódnak", és amennyiben a szülők nem elég nyitottak, a téves információkkal maradnak.

Kapcsolódók

Kimaradt?