Kelemen Hunor: megtört Szatmárnémeti fejlődése, a város többet érdemel

„Egyértelműen észrevehető, hogy a város fejlődését megtörte az elmúlt négy év, lakói ennél többet érdemelnek” – jelentette ki pénteken Szatmárnémetiben Kelemen Hunor. Az RMDSZ elnöke Kereskényi Gábor polgármesterjelölt és Pataki Csaba megyei tanácsos-jelölt jelenlétében beszélt egy sajtótájékoztatón a kampány fontosságáról és a győzelem esélyeiről.

Kelemen Hunor szerint a jelenlegi dilettáns városvezetés meggátolta Szatmárnémeti fejlődését, minden ígérete ellenére semmit sem tudott felmutatni a négy év alatt a választópolgároknak. Felhívta a figyelmet arra, hogy Dorel Coica polgármester és Adrian Ștef megyei tanácselnök rivalizálása vezetett az értékelhetetlen állapotokhoz, hiszen nem tettek semmit sem a városért, sem a megyéért.

Az RMDSZ elnöke szerint jó esély van arra, hogy ismét magyar vezetés legyen Szatmáron. Szavai szerint Kereskényi Gábor személyében egy dinamikus, lendületes jelöltet állított a szövetség, aki elkötelezett ember, van koncepciója és víziója a város fejlődási irányáról, lakói jövőjének biztonságosabbá, kiszámíthatóbbá tételéről.

A Szatmár Megyei Tanács élére Pataki Csabát tartja a legalkalmasabbnak a szövetségi elnök. Úgy fogalmazott: minden túlzás nélkül a Szatmár megyei szenátor ért a legjobban az európai uniós források felhasználásához, és rendelkezik a tisztség betöltéséhez szükséges tapasztalattal.

Kereskényi Gábor elmondta, jelen pillanatban az RMDSZ vezető pozícióban van a felmérésekben, de az nem azt jelenti, hogy elkényelmesedhetnek a kampányban, mivel Dorel Coica polgármester, aki a második mandátumát szeretné megszerezni, kísérletet tesz az utolsó száz méteren is a népszerűsége látszatának fenntartására.

A polgármesterjelölt szerint az a legfontosabb, hogy a szatmáriak egy olyan várost szeretnének, ahol a jelenlegi káosz helyett a rend az úr, ahol jó a közbiztonság, és nem kell a nehéz megélhetés terhétől félni. Kereskényi arra kérte a választókat, hogy a szemüknek higgyenek, nézzék meg, mi történt az elmúlt négy évben, mert akikre rábízták a város kulcsát, illetve Szatmár megye vezetését, azok nem voltak képesek élni a lehetőséggel.

Pataki Csaba megyei tanácsos-jelölt a sajtótájékoztatón elmondta: ami az elmúlt négy év során történt a városban, az egy tragikomédiába is beillene. Szerint sokkal jobban ki kellene használni a város természeti adottságait, ki kell aknázni a Szamos adta lehetőségeket, ezáltal munkahelyeket is lehetne teremteni. A jelölt is nehezményezte, hogy az elmúlt évek során nem történt semmilyen fejlődés, hangsúlyozta, hogy az előző városvezetés érdeme mindaz, amit Dorel Coicáék fel tudnak mutatni.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?