Nagyváradra hívják sztrádaügyben Dacian Cioloş miniszterelnököt

A parlamenti ülésszak végéig tervezik megtartani azt a nagyváradi találkozót, amelyet Bihar, Szilágy és Szatmár megyei RMDSZ-es képviselők és szenátorok kezdeménynek Dacian Cioloş miniszterelnökkel, mondta szerdán  Cseke Attila Bihar megyei RMDSZ-es parlamenti képviselő.

A találkozón három kérdésről egyeztetnének a kormányfővel, ezek egyike az észak-erdélyi autópálya. Februárban Daniel Costescu szállítási miniszter konkrét határidőket mondott, de Bihar azóta sem kezdték el a megyei autópályaszakasz építését, amelyet 2017 júliusában át kellene adni, mondta a képviselő.

A másik kérdés a központosításé, ugyanis amióta a regionális adóhivatalt Kolozsvárra költöztették, csak Bihar megyéből több mint ezer közepes adófizetőnek kell ott intéznie ügyeit, de hasonló a helyzet Szilágyban és Szatmárban is. Harmadik témáként a helyi fejlesztési projektekről tárgyalnának Dacian Cioloş-sal, mondta Cseke Attila.

Az RDMSZ-es kezdeményezésről tárgyaltak más parlamenti pártok képviselőivel is, gyűjtik az aláírásokat, és az ortodoxhúsvéti ünnepek után, május3-4-én hivatalosan is eljuttatják a kormányfőhöz a meghívást.

Raed Arafatot várják a Mózes Károly-díj átadására
Hatodik alkalommal adják ét idén a Mózes Károly-díjat, melyet 2011-ben, egészségügyi miniszterként alapított Cseke Attila, hogy a szakápolók munkáját díjazzák. Ebben z áévben három Bihar, és egy Szatmár megyei ápoló számíthat a díjra, a díjazottakat a szakmai szövetség javasolja. Idén az Egészségügyért Alapítvány, a Nagyváradi Polgármesteri hivatal és a Bihar megyei Tanács támogatásával, a Partium Alapítvánnyal és az Egészségügyi nővérek és Szülésznők Bihar megyei Rendjével karöltve szervezik meg a díjátadást május 14-én, 9.30 órától a váradi városháza dísztermében. A Mózes-család képviselői mellett a díjátadáson jelen lesz Raed Arafat, a gyorsmentőszolgálat megalapítója, a belügyminisztérium államtitkára is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?