Hiányos jelöltlistákat adott le az EMNP Kolozsváron, Diaconu pártja nem indulhat

FRISSÍTVE: Nem tudott teljes városi tanácsosi jelöltlistát leadni az Erdélyi Magyar Néppárt Kolozsváron, Bogdan Diaconu szélsőséges pártja jelöltjeinek iktatását pedig elutasította a helyi választási iroda – derült ki kedd este, a jelölési határidők lejárta után.

A Ziua de Cluj beszámolója szerint a pártok egy része szinte az utolsó pillanatra hagyta a támogatási aláírásokat tartalmazó dossziék leadását. A délutáni órákban a nagyobb pártok (PNL, PSD, RMDSZ) teljes helyi tanácsosi jelöltlistákat adtak le a városi választási irodánál. Előttük járt az irodánál az EMNP küldöttsége, amelynek tagjai hiányos jelöltlistát adtak le. Bogdan Diaconu alakulata, az Egységes Románia Párt jelöltjeinek indulását elutasították, mert nem gyűjtöttek kellő számú támogató aláírást.

A megyei választási irodánál a három nagyobb párton kívül csak az EMNP és a Nagy-Románia Párt adott le teljes jelöltlistát. A megyei önkormányzati mandátumokért 12 párt száll versenybe Kolozs megyében.

Az EMNP kolozsvári szervezetének elnöke, Fancsali Enő cáfolta azokat az – olvasóinktól származó – értesüléseinket, miszerint a támogatói aláírásokat gyűjtő néppártosok telefonon elkérték több személy adatait is azzal a céllal, hogy írjanak alá helyettük. Fancsali szerint az értesülésből csak az igaz, hogy valóban megkeresték telefonon több támogatójukat. "De csak azért, hogy megkérjük őket, jöjjenek be az irodába aláírni az ívet. Volt akit személyesen én kerestem fel, mert nem tudott bejönni" – jelentette ki a Maszolnak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?