Fancsali Ernő a néppárt kolozsvári polgármesterjelöltje

Fancsali Ernő az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) kolozsvári polgármesterjelöltje – tudatta közleményében a szervezet. A kolozsvári magyarság ezáltal két jelölt közül választhat, az RMDSZ ugyanis már korábban bejelentette a jelenlegi alpolgármester, Horváth Anna indítását.  

Szerda délelőtti sajtótájékoztatóján Fancsali elmondta: magát rendszeren kívüli politikusnak tartja, hiszen nem vett részt az elmúlt 25 év politikai csatározásaiban, s így kompromisszumok nélkül, hitelesen képviselheti a közösség ügyeit. 

A sajtótájékoztatón elhangzott: azért indítanak saját jelöltet, mivel meghiúsult a magyar szavazatok maximalizálását eredményezhető összefogás az RMDSZ-szel. A néppárt úgy látja: a szavazók jelentős része bizalmatlan a szövetséggel szemben. „A jelenlegi közhangulatban a rendszeren kívülről érkezőkre van szükség a politikába, s magamra is ekként tekintek. Nem vagyok tenyésztett politikus, akit hosszú évek során neveltek ki a pártérdek szolgálatára. Eddig többnyire civil aktivistaként végeztem munkámat, s akkor szerzett tapasztalatomat polgármester-jelöltként, majd tanácsosként is kamatoztatni szeretném” – mondta a jelölt, aki egyben az EMNP kolozsvári szervezetének a vezetője.

Mivel a kolozsvári magyarság számaránya nem teszi lehetővé, hogy a város élére magyar polgármester kerüljön, a néppárt jelöltje szerint ugyanakkora eséllyel indul a június 5-én esedékes önkormányzati választáson, mint bármely másik magyar jelölt, s megmérettetésének fő célja, hogy a választási kampány során még hatékonyabban eljuttassa üzenetét a magyar közösséghez. „A bejutáshoz szükséges öt százalék eléréséhez – az előre várható 45 százalékos részvételi arány mellett – legalább 6 000 szavazat begyűjtését tűztük ki célul. Ki kell mondjuk, változtatni csak úgy lehet, ha nem szavazunk olyan pártra, amely akár egy korrupt politikust is soraiban tudhat. Tiszta, átlátható és számon kérhető, a helyi közösséget szolgáló politizálást szeretnék” – jelentette ki Fancsali.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?