Nem lesz RMDSZ-EMNP együttműködés Kolozsváron

Nem lesz RMDSZ-EMNP együttműködés Kolozsváron a helyhatósági választásokon. Ezt az EMNP Kolozs megyei vezetősége jelentette be.

„A falig elmentünk, mégis elutasítottak”, összegezte a két szervezet közti kolozsvári együttműködési tárgyalásokat pénteken Kolozsváron tartott sajtótájékoztatóján Soós Sándor.  Emlékeztetett rá, február 22-én fogalmaztak meg levelet Horváth Anna és az RMDSZ Kolozs megyei választmány részére, amelyben azokat a pontokat sorolta fel, amelyek mentén együttműködést szeretnének. Mint mondta, a levelet csütörtökön vitatta meg az RMDSZ, ezt követően Csoma Botond és Horváth Anna közölte, a kolozsvári RMDSZ választmánya elutasította a néppárt által felvetett pontokat.

„Tudomásul vesszük a döntésüket, úgy érezzük, hogy lezárult a Kolozs megyei RMDSZ és EMNP közötti tárgyalási időszak” – közölte Soós. Mint elmondta: anéppárt kolozsvári szervezete pénteken vitatja meg a jelölések kérdéseit, nincs kizárva, hogy ugyanazon az ülésen eldől kit lesz a polgármester-jelöltjük. Szavai szerint korábban Fancsali Ernő, de Gergely Balázs neve is felmerült, erről azonban döntés még nem született.

Azzal kapcsolatosan, hogy Gergely Balázst a magyar egyházak az RMDSZ tanácsosi listájának befutó helyére jelölték, Soós úgy nyilatkozott: egyesek szerint ezzel megvalósult az összefogás, azonban maga Gergely is ennek az ellenkezőjét kommunikálta. Az EMNP nem vétózta meg az egyházak döntését: „a mi csatárunkat áttették a másik csapatba és nekünk kell gólt rúgnia. Tudomásul vettük ezt a helyzetet, sikert kívánunk neki a tanácsban” – fogalmazott.

Elhangzott: Gergely kezében van, hogy kampányában miként jeleníti meg néppárti tagságát. Amennyiben az EMNP is indul a helyhatósági választásokon, az Gergelynek kínos lesz, de kibírja majd a „kusza helyzetet” – tette hozzá Soós.

 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?