Erdély-zászló: Fancsali Ernő odacsípett Horváth Annának

Az EMNP kolozsvári polgármesterjelöltje, Fancsali Ernő vasárnap „odacsípett" egyet Horváth Annának, az RMDSZ kolozsvári polgármesterjelöltjének az Erdély-zászlóval történt incidens kapcsán.

„Láthattuk, hogy egyesek irodájukban, mások az online térben „tűzték ki” a történelmi régiónk szimbólumát. Sajnálatos, hogy sokak számára csak akkor válnak fontossá szimbólumaink (...), amikor azok szabad használatát súlyosan korlátozzák, s az ennek következtében kialakuló médiaérdeklődés remélt láthatóságot biztosít a szavazatokra számító politikusoknak”- olvasható az EMNP kolozsvári elnöke, Fancsali Ernő vasárnapi közleményében.

Fancsali ezzel egyebek mellett Kolozsvár alpolgármesterének csütörtöki gesztusára céloz. Mint arról már beszámoltunk, Horváth Anna csütörtökön kitűzte irodájában az Erdély-zászlót. Az elöljáró így szerette volna felhívni a figyelmet arra, hogy a Kolozs megyei rendőrség félretájékoztatja a közvéleményt a március 15-én történt incidensről..

Horváth Anna beszámolt arról, hogy a megyei rendőrség a március 15-i ünnepséget szervező RMDSZ-re próbálja hárítani azt a rendőri túlkapást, amelynek során a felvonuló tömegből eltávolították az Erdély-zászlót. A Kolozs megyei rendőrség szóvivője azt állította, hogy a március 15-i kolozsvári rendezvények szervezőinek (az RMDSZ kolozsvári és Kolozs megyei szervezetének) a kérésére távolíttatták el kedden a tömegből az Erdély-zászlókat. Horváth Anna, az RMDSZ kolozsvári szervezetének elnöke és Kinizsi Zoltán alelnök, a rendezvény főszervezője már szerdán határozottan cáfolta a rendőrség állítását.

Ma kitűztem az Erdély-zászlót az irodámbanEzzel is fel szeretném hívni a figyelmet arra, hogy a Kolozs megyei rendőrség...

Közzétette: Horváth Anna – 2016. március 17.

 

„Úgy tűnik: az Erdély-zászló nemcsak az egység megjelenítésére képes, de hatására egyik napról a másikra lesznek transzilvanisták azok is, akik mindmáig nem tulajdonítottak kellő figyelmet törekvésünknek. Elérkezettnek látszik az idő, hogy leszögezzük, a transzilvanizmus fontos velejárója az azt megtestesítő Erdély-zászló szabad használata, ugyanakkor nem elég -pótcselekvésként - csak zászlónkat kitűzni: következetesen kell képviselnünk a regionalizmust, az erdélyi értékeket és a szabad nyelv- és szimbólumhasználatot” - olvasható Fancsali vasárnapi közleményében.

Kapcsolódók

Kimaradt?