Marosvásárhely: iktatta jelölését Soós Zoltán

Hétfő délelőtt leadta a polgármesteri választáson induló Soós Zoltán független jelölt a több mint hatezer támogató aláírást tartalmazó iratcsomóját. Az eseményre az RMDSZ-esek mellett Soóst elkísérték az EMNP és az MPP képviselői is.

A rögtönzött sajtótájékoztatóján Soós Zoltán köszönetet mondott a több mint hatezer támogatónak – köztük románoknak és cigányoknak is –, akik szintén változást szeretnék elérni Marosvásárhelyen. A magyar polgármesterjelölt május 5-én indítja a kampányát, a kampányszékház avatóját szerdán tartja a Teleki-Köpeczi házban. Mivel a választási kampányra vonatkozó szabályok megszigorodtak, nagy hangsúlyt fektetnek a választók közvetlen megszólítására, megkeresésére.

„Remélhetőleg meg van az a politikai bölcsesség a marosvásárheyiekben, hogy együtt gondolkodjanak, és a változásra szavazzanak” – fogalmazott Soós, aki legfőbb üzenetének is a változást emelte ki, a fejlődést, a jó irányba haladást.

Az RMDSZ marosvásárhelyi szervezete a tanácsosi jelöltlista iratcsomóját kedd délután 4 órakor iktatja a választási irodában a szervezet vezetőinek a jelenlétében – tájékoztatott Peti András elnök.

Marosvásárhelyen egy közös, független magyar polgármesterjelölt indul a június 5-i helyhatósági választáson, valamint öt román politikus, közöttük Dorin Florea jelenlegi polgármester is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?