Készül a marosvásárhelyiek negyedik világtalálkozójának programja

A Marosvásárhelyért Egyesület a Vásárhelyi Forgatag keretében idén már negyedik alkalommal szervezi meg a Marosvásárhelyiek Világtalálkozóját. A szervezőcsapat már összeállt, hogy olyan programot állítson össze, amely újításokat hoz az előző három találkozóhoz képest.

Már több mint ezer értesítést küldtek szét a nagyvilágban élő marosvásárhelyieknek – mondta a Maszolnak Kircsh Attila szervező, aki szerint a szervezőknek a legnagyobb kihívást a mozgósítás jelenti. Interneten, levélben, telefonon szólítják meg a korábbi találkozók résztvevőit, illetve olyanokhoz is próbálják eljuttatni a hírt, akikről tudják, hogy marosvásárhelyi származásúak, vagy más módon kötődnek a városhoz, de eddig még nem vettek részt egyik találkozón sem. Kapcsolatot ápolnak a külhoni szervezetekkel, az adattárban levő személyekkel, családokkal és szeretnének visszajelzést kapni az előző találkozók fogadtatásáról.

A programról egyelőre annyit lehet tudni, hogy a szombati napra eső augusztus 27-én a délelőtt a találkozásé, beszélgetésé, közös emlékeké, nosztalgiázásé lesz, míg délután tartják a gálát, művészi műsort meghívottakkal, meglepetésekkel. „Amint azt megszokhatták, a változatos és színvonalas délutáni gálaműsor mellett, délelőtt rendhagyó, meglepetésrendezvénnyel kedveskedünk” – mondta Kirsch Attila, hozzátéve, hogy legközelebb április 25-én ül össze a szervezők csapata megbeszélni az ötleteket, azok megvalósítását, részleteket a programmal kapcsolatosan.  

Az előző három Marosvásárhelyiek Világtalálkozót sikeresnek minősítették a szervezők is, a résztvevők is. Kirsch Attila elmondta, igyekeztek mindig valami újat nyújtani, hogy ne „egy kaptafára” készüljön az összes világtalálkozós program. Az eseményeknek a Bolyai Farkas Elméleti Líceum és a Kultúrpalota adott helyet.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?