Augusztus 29-30-án tarták idén a Marosvásárhelyiek Világtalálkozóját

Szétküldte a napokban az első meghívókat a Marosvásárhelyiek 3. Világtalálkozójára Kirsch Attila főszervező és ötletgazda. Ahogy érdeklődésünkre elmondta, körülbelül ezer személyt értesítettek az augusztus 29-30-ra tervezett találkozóra.

A szervezőcsapat már februárban megkezdte a munkát, dolgozik a programtervezeten, hiszen azt szeretnék, ha az érdeklődés ugyanolyan maradna, mint az első és második világtalálkozón. Az előzőeket elemezve, a tapasztalatokat összevetve próbálják az ideit is színessé, változatossá tenni, vonzóbbá a fiatalok számára, ugyanis, ahogy Kirsch Attila mondta, megfigyelték, hogy többnyire a közép- és az idősebb korosztályt érdekelte leginkább. Az idén több fiatal meghívottal, fellépővel, fiatalosabb programmal is megpróbálják elérni, hogy minél több fiatal jöjjön és vegyen részt a találkozón.

Az előző két évben a Kultúrpalotán kívül a Bolyai Farkas Elméleti Líceum udvara volt a helyszín, az idén a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Gimnázium és a Művészeti Líceum is szóbakerült, mint helyszín. A vasárnap délelőttre meghirdetett Ima Marosvásárhelyért elenevezésű egyházi rendezvény, istentisztelet sem bizonyult túl népszerűnek, ezért a történelmi egyházakkal is leülnek a szervezők megbeszélni, hogy mit tehetnek, hogy ezen változtassanak.

A 2013-ban és 2014-ben Kirsch Attila ötletéből kiindulva megszervezett Marosvásárhelyiek Világtalálkozóján szerte a nagyvilágból érkeztek résztvevők, Ausztráliától kezdve Kanadáig, Izraelből, Amerikából, Svédországból. “Aki az előző rendezvényeken jól érezte magát, az az ideire is eljön” – fogalmazott a szervező. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?