Medve terrorizálja a málnásiakat, segítséget kér a polgármester

Nagyon sok kárt okozott az elmúlt napokban egy medve a málnási gazdaságokban, ezért a Kovászna megyei község polgármestere az állat befogását kéri az illetékes hatóságoktól.

Kasleder József elmondta, a medve katolikus húsvét óta minden este felbukkan a településen, és zavartalanul sétál a főúton. „Az emberek félnek, nem mernek kimenni a házukból. A medve terrorizálja a községet. Több gazdaságba behatolt, megölt tíz juhot, méhkaptárakat tett tönkre” – idézte az Agerpres a polgármestert.

Az elöljáró hangsúlyozta, nem a medve kilövését, hanem a befogását kérik. „A legegyszerűbb az lenne, ha kilőnék, de mi azt akarjuk, hogy fogják el és szállítsák el más vidékre, távol az emberektől” – magyarázta Kadesler József.

A polgármester elmondta, értesítették a prefektúrát és a környezetvédelmi ügynökséget a Málnáson garázdálkodó medvéről, és várják az illetékesek segítségét. Mint ismert, Európában Hargita, Kovászna és Vrancea megyében él a legnagyobb barnamedve-populáció. Védett faj, ezért kilövéséhez különleges engedélyekre van szükség.

Kapcsolódók

Kimaradt?