Johannis pontosította az Antena3 ügyében tett kijelentését

Pontosította péntek este az államfő az Antena3 kilakoltatásával kapcsolatos korábbi kijelentéseit. Klaus Johannis leszögezte: nem állt szándékában védelmébe venni a hírtelevíziót.

Az államfőt Brüsszelben kérdezték az újságírók arról a keddi nyilatkozatáról, amely szerint elfogadhatatlan, hogy "banális adminisztratív intézkedésekkel" korlátozzák a hatóságok a sajtószabadságot. A kijelentésnek azért volt rendkívül negatív visszhangja, mert az adóhatóság (ANAF) egy jogerős bírósági ítéletnek érvényt szerezve lakoltatná ki az Antena3-at.

Johannis szerint nyilatkozatát félreértelmezték, mert nem akarta megvédeni a hírtelevíziót az igazságszolgáltatás döntésével szemben. Csak fel akarta hívni a figyelmet arra, hogy veszélybe kerülhet a sajtószabadság egy jogerős ítélet „ügyetlen módon történő” végrehajtása miatt.

„Megértettem a Facebookon kapott üzeneteket” – jelentette ki az államfő arra utalva, hogy keddig nyilatkozata gyors olvadásnak indult a népszerűsége a közösségi oldalon. Mint megírtuk, Klaus Johannis néhány nap alatt több tízezer követőjét veszítette el.

Kapcsolódók

Kimaradt?