Harminc éves húst foglaltak le két konstancai üzletben

A rendszerváltás előtt feldolgozott és csomagolt, tehát legalább 30 éves húst találtak az ellenőrök a konstancai központi piac két üzletében – számolt be a PRO TV hétfő este. Az ügyészség is vizsgálódik, a két bolt tulajdonosát letartóztatták.

A hatóságok szerint a 80-as évekből, valószínűleg egy állami húsfeldolgozóból származó árut az évek során többször újrafagyasztották és -csomagolták. Egyelőre rejtély, hogyan került a hús a két üzlet tulajdonosához, aki az ügyészek szerint hamisította a termék forgalmazásához szükséges élelmiszerbiztonsági iratokat. 

A húsból azonban egy kilogramm sem került a pultokra, mert a vállalkozót már jó ideje megfigyelés alatt tartották adócsalás gyanújával az ügyészek, és az üzletei raktárában lévő árut még forgalmazása előtt lefoglalták. Szerencsére, mert az egészésgügyi hatóságok szerint fogyasztása akár emberéleteket is követelhetett volna. 

Az üzletek tulajdonosának nem ez az első bűncselekménye: korábban alapfokon elítélték csalásért, gondatlanságból elkövetett emberölésért, de mindkét esetben fellebbezett, és még nem született meg a jogerős ítélet. Két éve pedig megütött egy nőt, aki arra panaszkodott, hogy romlott húst árult a boltjaiban.

 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?