Nagyon rászálltak a rendőrök a székelyudvarhelyiekre

Napok óta átfogó ellenőrzéseket tart a Hargita megyei rendőrség Székelyudvarhelyen: Szórakozóhelyeken razziáznak, cégeknél vizsgálódnak, autósok állítanak meg és igazoltatnak.

Az uh.ro beszámolója szerint csupán pénteken 355 személyt igazoltattak a városban, a szórakozóhelyekről és az utcáról 110 személy állítottak elő. Három személynél bicskát vagy kést találtak, ellenük bűnvádi eljárást indítottak. Öt szabálysértést állapítottak meg, illetve azonosítottak egy országos körözés alatt álló személyt is.  Bírságot 14. 400 lej értékben róttak ki.

A közlekedési rendőrök 163 szabálysértést állapítottak meg, illetve öt közúti bűncselekményt. Nyolc személynek felfüggesztették a jogosítványát, közülük hatan ittasan vezettek. A közlekedési kihágásokért összesen 57 ezer lejnyi bírságot osztottak ki pénteken.

Gheorghe Filip szóvivő elmondta, az ellenőrzések összefüggésben állnak azokkal a vádakkal, hogy az rendőrség tehetetlen szemlélője alvilág elhatalmasodásának a városban. Ezek a vádakat a helyi civil társadalom több ismert alakja fogalmazta meg egy nyílt levélben a Mokkában történt lövöldözéses incidens után.

Kapcsolódók

Kimaradt?