Nagyon lehűl az idő a következő három napban

Fagyos időre és a hőmérsékleti értékek további csökkenésére kell számítani a következő napokban. Székelyföldön mínusz 20 fok is lehet.

Az országos meteorológiai szolgálat előrejelzései szerint az ország keleti és dél-keleti területein szórványosan, de folytatódik a havazás, a szél sebessége azonban megnövekedik, ami miatt a hófúvások keletkeznek. A szél a hőérzetet is befolyásolja.

Délen, keleten és az ország középső részén felhős lesz az égbolt, máshol változó égboltra van kilátás. Moldvában, Dobrudzsában, Munténia keleti részén és helyenként a hegyes területeken gyenge havazás is előfordul, a szél azonban akár 65 km/órás sebességgel is fújhat.

A január 18-21-e közötti időszakra kiadott előrejelzések szerint az ország legtöbb régiójában alacsony hőmérsékleti értékek várhatók. Délen, keleten és az ország középső régiójában a legalacsonyabb hőmérsékleti értékek -15 és -10 fok között alakulnak, de Munténia, Olténiában és Székelyföldön akár -20 fokig is lehűlhet a levegő. A maximális hőmérsékleti értékek -8 és 1 fok között alakulnak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?