Továbbra is súlyos közlekedési gondokat okoz a havazás

Összesen 23 országút volt részben lezárva és 64 vonatjárat nem közlekedett hétfőn reggel 7-kor a havazások miatt – írja a Mediafax az illetékes hatóságok adataira hivatkozva. 

Az érintett országutak Călărași, Buzău, Ialomița, Giurgiu, Galac, Tulcea, Vrancea és Vaslui megyéket szelik át. Szintén szünetelt a forgalom hétfő reggel az A2-es autópálya Bukarest és Fetești közötti szakaszán.

A vasúttársaság elsősorban a déli, dél-keleti országrészben közlekedő járatokat törölte. Akadt olyan belföldi vonat, amely több mint 3 órát késett vasárnap a hófúvások miatt. A tél problémákat okozott Bulgáriában is, a Szófia-Bukarest járat több mint négy órás késéssel érkezett a román fővárosba. A törölt járatokról itt tájékozódhat.

Gondok vannak a repülőtereken is. Hétfő reggel nem szállt fel Bukarestből az isztambuli, Tel Aviv-i, cataniai és nagybányai menetrend szerinti járat. Problémákat okozott a hó a marosvásárhelyi, szatmári kolozsvári és nagyváradi reptéren is.

Mint írtuk, vasárnap Bukarestben és 15 megyében teljes egészében vagy részben szünetel az oktatás az iskolákban. A kényszervakáció az érintett megyék egyetemeire nem vonatkozik. Az ország nagy részében hétfőn sárga jelzésű hóriadó van érvényben.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?