A hó fogságába került Románia dél-keleti része

Vasárnap reggel egy autópályát és nyolc országutat lezártak, Konstancáról nem indulnak vonatok és hajók, Bukarestből késve indulnak a repülők – életbe lépett a másodfokú hóriadó az ország dél-keleti részében.

Románia mintegy felében lépett érvénybe sárga vagy narancssárga jelzésű hóriadó szombat estétől. Az ország dél-keleti megyéiben a havazás és a hóviharok jelentős nehézségeket okoznak a közlekedésben – írja a Mediafax.

A Bukarest-Konstanca autópálya főváros és Fetești közötti szakaszát, illetve négy megye (Buzău, Giurgiu, Călărași, Vrancea) összesen nyolc országútját lezárták, több más országútról pedig kitiltották a teherforgalmat.

Konstanca szó szerint a hó fogsága lett: a kikötőt lezárták, és a város vasútállomásáról 13 óráig nem indulnak vonatok. Az ország déli régiójában a CFR járatai hatalmas késéssel közlekednek, a Szatmárnémeti-Bukarest gyors várhatóan 150 perccel érkezik a fővárosba.

Az Otopeni nemzetközi repülőtéren nem kellett járatokat törölni, ám a gépek a menetrendhez képest egy órával később szállnak fel az időjárás miatt.

Kapcsolódók

Kimaradt?