Emil Boc szerint a pilóta okozta a kolozsvári repülőbalesetet

Még nem zárult le a múlt heti kolozsvári repülőbaleset okait feltáró szakértői vizsgálat, de Emil Boc biztos abban, hogy a pilóta hibájából futott túl a repülőtér leszállópályáján a Blue Air légitársaság járata.

„Szerintem a pilóta túl későn kezdte a leereszkedést, és a repülő öt méterrel túlhaladt a pályán. Amúgy túlzás azt kijelenteni, hogy a baleset pánikot keltett az utasok körében. Az utasok nem is észlelték, hogy mi történt” – jelentette ki pénteken Kolozsvár polgármestere.

Boc kijelentésével ellentmondanak repülő utasainak korábbi beszámolói, amelyek szerint alaposan megijedtek, amikor látták, hogy gép rendellenesen ért földet. A polgármester nyilatkozataira a Blue Air igazgatója is reagált.

Gheorghe Răcaru a România TV-nek elmondta, nem tudja, hogy mire alapozza állítását Emil Boc. „Úgy látom, hogy a polgármester úr mindenhez ért. Megszoktuk már az ilyen politikusokat” – fogalmazott az igazgató.

Mint ismert, a baleset körülményeinek vizsgálata még folyamatban van, és az ügyészség is keresi a felelősöket. A Blue Air szerint a gép azért futott túl a leszállópályán, mert a repülőtér nem gondoskodott a hó eltakarításáról.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?