Halálra rémültek a kolozsvári leszállópályán túlfutó gép utasai

Nagy volt a rémület annak a Blue Air-járatnak az utasterében, amely túlfutott csütörtök reggel a kolozsvári Avram Iancu nemzetközi repülőtér leszállópályáján.

A hírtelevíziók által megszólaltatott egyik utas beszámolója szerint azért ijedtek nagyon meg, mert földet érés után a gép vészesen közeledett a repülőtér melletti házakhoz. „A leszállópályán 10-15 centiméteres hó volt, a repülő csúszni kezdett. A pilóta inkább lekanyarodott a pályáról, hogy nehogy nekimenjünk a házaknak” – nyilatkozta a Romania TV-nek.

Az utas szerint az események a leszállás után rendkívül gyorsan zajlottak le. Az emberek akkor jöttek rá, hogy baj van, amikor megpördült a hóban a repülő. „A gép szabályosan farolni kezdett a hófödte pályán. Nem a pilóta a hibás a történtekért. Száz utas volt, mindannyian láttuk, hogy a reptéri alkalmazottai csak akkor kezdték eltakarítani a havat, miután földet értünk” – mondta az utas.

Mint beszámoltunk róla, a Blue Air társaság különjárata Bukarestből Barcelonába tartott kolozsvári leszállással, amikor az incidens történt. Az incidens után lezárták a repülőteret, több járatot töröltek, vagy a nagyszebeni repülőtér felé irányítottak. A kicsúszott gép utasai Nagyszebenből folytatják az utazásukat Barcelona felé.

David Ciceo, a kolozsvári repülőtér igazgatója azt közölte, hogy a repülőgép nem sérült meg, és szakértői bizottság vizsgálja az incidens körülményeit. Gheorghe Racaru, a Blue Air társaság igazgatója úgy nyilatkozott, hogy a gép bukaresti indulásakor jó leszállási körülmények voltak Kolozsváron, a repülés ideje alatt azonban a repülőtér közepesre módosította a leszállási, fékezési körülmények értékelését. Az igazgató szerint a gép mintegy tíz méterrel futott túl a leszállópálya végén.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?