Orrán landolt a meghibásodott utasszállító a repülőtéren (FOTÓK)

Leszaladt a kifutópályáról a Turkis Airlines gépe Nepálban, 238 emberrel a fedélzetén. Csak négy könnyű sérültje lett a nehéz landolásnak.

Leszállás közben megcsúszott, majd leszaladt a kifutópályáról és a füvön állt meg szerdán a Turkish Airlines török légitársaság egyik utasszállítója a nepáli főváros repülőterén. Senki sem sérült meg súlyosabban a balesetben, amelynek oka a hírek szerint az volt, hogy az egyik kerék defektes lett.

A baleset helyi idő szerint szerda reggel 8 óra körül történt. A tájékoztatás szerint a fedélzeten 227 utas és 11 fős legénység tartózkodott, néhányan enyhébben megsérültek, de mindannyian biztonságban vannak. Az Airbus 330 típusú repülőgép Isztambulból érkezett Katmandu repülőterére. A balesetben az utasszállító orra megrongálódott.

A helyi hatóságok arról számoltak be, hogy a két napja tartó heves esőzés miatt csúszós volt a leszállópálya, a baleset idején ráadásul sűrű köd ült a nepáli fővárosra. A dél-ázsiai ország egyetlen nemzetközi repülőterén a baleset után leállították a forgalmat.

 

Kimaradt?