Ezt mondta a kolozsvári leszállópályán túlfutó repülő pilótája a toronynak

A köztelevízió videofelvételt tett közzé arról a Blue Air-járatról, amely túlfutott csütörtök reggel a kolozsvári Avram Iancu nemzetközi repülőtér leszállópályáján. A HotNews az irányítótorony és a pilóta közötti párbeszéd hanganyagát is megszerezte.

Mint ismert, az ügyészség bűnvádi vizsgálatot folytat annak megállapítására, hogy mi okozta az incidenst. A Blue Air szerint a pilóta landolás közben vette észre, hogy a leszállópályát hóréteg borítja, míg a kolozsvári repülőtér szerint megfelelőek voltak a körülmények a biztonságos landoláshoz. A TVR által közzétett felvételeken látszik, ahogyan a reptér alkalmazottai takarítják a havat.

 

Un avion cu 116 persoane la bord a ratat aterizarea, în această dimineaţă, şi a ieşit de pe pista aeroportului din Cluj-Napoca. Niciun pasager nu a fost rănit. Martorii povestesc că pista era acoperită de un strat de zăpadă de 15 cm, sub care se afla gheaţă.

Posted by TVR Cluj on Thursday, January 7, 2016

A pilóta és az irányítótorony közötti párbeszédből kiderül: a kolozsvári reptér illetékesei először nem is fogták fel, hogy baj történt. "Nem értett meg engem, kicsúsztunk a pályáról" – mondja a pilóta a beszélgetés elején. Az irányítótorony azonnal segítséget ígért.

A HotNews által megszerzett teljes hanganyagból kiderül az is, hogy a pilóta több fényt kért a toronytól, ami arra utal, hogy hó födte a leszállópálya jelző lámpáit. Alább meghallgathatja a beszélgetést.


 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?