Súlyos balesetet történhetett volna a kolozsvári reptéren

Franciaországban vizsgálják meg a kolozsvári repülőtér leszállópályáján túlfutó gép fekete dobozának adatait. Szakemberek szerint súlyos baleset történhetett volna.

Jelenleg a romániai polgári repülés biztonságért felelős központ (CIAS) próbálja feltárni az incidens pontos okait. Az intézmény Mediafaxnak nyilatkozó szakembere elmondta, adatokat gyűjtenek a légiforgalom-irányítóktól (ROMATSA), a gép és a repülőtér személyzetétől, majd ezeket összevetik a fekete doboz tartalmával. Vizsgálataik eredményét nyilvánosságra hozzák.

„A szabályzatainknak megfelelően súlyos besorolást kapott a kolozsvári incidens, fennállt ugyanis a lehetősége egy súlyos balesetnek. A leszállópálya túlfutása mindig nagyon veszélyes. Több tényező játszhatott ebben közre Kolozsváron, és ki fogjuk deríteni az igazságot” – mondta a név nélkül nyilatkozó szakember.

Mint ismert, ügyészek is vizsgálják, miként történhetett meg, hogy a Blue Air Bukarestből Barcelonába tartó gépe túlfutott csütörtökön a kolozsvári leszállópályán.  A légitársaság szerint a pilóta landolás közben vette észre, hogy a leszállópályát hóréteg borítja, míg a kolozsvári repülőtér szerint megfelelőek voltak a körülmények a biztonságos leszálláshoz. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?