Most már alpolgármestere is van Gyergyószentmiklósnak

Alpolgármesteri feladatkörrel ruházta fel Gyergyószentmiklóson utolsó ülésén a városi tanács testülete Czink Attila vállalkozót. Az MPP-s városi tanácsosként dolgozó Mezei János polgármester közel 12 havi felfüggesztése után lép be segíteni Nagy Zoltán megbízott polgármester munkáját a város élén.

Meggondolta magát a gyergyószentmiklósi, MPP-s többségű városi tanács: a testület december 23-i ülésén, Nagy Zoltán megbízott polgármester javaslatára, Czink Attila MPP-s városi tanácsos megkapta a szükséges szavazatszámot a helyettes alpolgármesteri tisztség betöltésére.

A lépés előzménye, hogy Mezei János polgármestert 2015 januárjában az ellene zajló bűnvádi eljárás miatt felfüggesztették tisztségéből. A városvezetői teendőket azóta a polgármesteri hatáskörrel felruházott Nagy Zoltán alpolgármester egymaga látta el.

Amint arról tájékoztattunk, az RMDSZ-es frakció következetesen kérte a városvezetés megerősítését – a az MPP-frakcióval az ügyben pengeváltásig menő egyeztetési sorozat is zajlott. Ennek során az RMDSZ azzal érvelt, hogy a város látja kárát annak, hogy nem segítheti senki főállásban Nagyot, és a megnevezendő jelöltet MPP-s színekben is kezdetektől szívesen látták volna.

Az MPP álláspontja ezzel szemben eddig az volt: egyrészt a Mezei János iránti lojalitásból nem kívántak a tanácsosok két helyettesben gondolkodni, másrészt a polgármester ügyében már kétszer született olyan döntés a Hargita megyei törvényszéken, hogy visszamehet dolgozni – ezt a későbbiekben immár kétszer érvénytelenítette a marosvásárhelyi tánlabíróság. A döntéshozatalkor is elhangzott: annak tudatában szavazott a testület, hogy Czink Attila megbízatásával kialakult felállás ideiglenes, Mezei remélt visszatérésével megszűnik.

Czink Attila feladatkörét januártól pontosítják Nagy Zoltánnal. A tanácsos Gyergyószentmiklós egyik legrégebbtől működő pizzázójénak és catering szolgáltatásának a tulajdonosa, és több mint 10 éves önkormányzati tapasztalattal rendelkezik.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?