Újból követeli a gyergyói városvezetés megerősítését a városi RMDSZ

Újból követeli egy alpolgármester kinevezését Gyergyószentmiklóson az MPP-s többségű városi tanácsban az RMDSZ-es frakció. Bajkó László RMDSZ-es tanácsos a Maszolnak elmondta: a DNA-kivizsgálás miatt felfüggesztett Mezei János polgármester kilenchavi hiányával égető fontosságú tennivalók sora halmozódott, melynek a város látja kárát.

Újból napirendre tűzte a gyergyószentmiklósi RMDSZ azt a követelését, hogy új alpolgármestert nevezzen ki az MPP-s többségű városi önkormányzat. Az új tisztségviselő a hatásköre gyakorlásától eltiltva maradt Mezei János polgármester feladatainak végezné.

Az RMDSZ-frakció nevében Bajkó László hétfőn elmondta: a polgárok városházáshoz intézett kérdései 3-5 hónapja megválaszolatlanok, de emellett olyan stratégiai fontosságú lépésekkel van elmaradva a hivatal, amelyek miatt a következő években a város lakóinak hatalmas kára származik.

Bajkó jelezte, az MPP-s városvezetés 7 éve a pályázatok fontosságát kommunikálja ugyan, de a városvezetés gyakorlatilag csak a 2004-2008-as időszakban megnyert pályázatok kivitelezésén dolgozott , és további pályázatokban a fejlesztési stratégia hiányában lehetetlen lesz gondolkodni. Hozzátette: Hargita megyében egyedül Gyergyószentmiklósóon nem készült el a város fejlesztési stratégiája.

Bajkó szerint a napokban felvetett sürgetésre immár "süket fülekre találnak", már nem is tűzik napirendre. Azt a választ kapták ugyanis az MPP-től, hogy ha az RMDSZ fontosnak érzi egy alpolgármester kinevezését, vállaljanak önkéntesen alpolgármesteri feladatvégzést.

Amint arról tájékoztattunk, az Országos Korrupcióellenes Ügyészség által ez év januárjában letartóztatott, azóta ügyészségi kivizsgálás alatt levő gyergyószentmiklósi polgármester, Mezei János ügyében november 2-án lesz a következő tárgyalás.

A nyár folyamán még a két gyergyói frakció álláspontja közeledni látszott abban, hogy az időközben polgármesteri hatáskörrel felruházott Nagy Zoltán alpolgármester mellé segítséget kell állítani, ez ma "különféle kifogások miatt" újból lehetetlennek látszik Bajkó szerint. Mint mondta, érthetetlen számukra, hogy a saját munkavégzésükhöz nem akarnak segítséget az MPP-s kollégák, akik ellenkezésüket a Mezei polgármesterrel szembeni lojalitással magyarázzák.

A Maszol kérdésére, hogy milyen stratégiájuk van jelen helyzetben, Bajkó azt válaszolta: megpróbálják az elkövetkezőkben a sajtó révén a városlakókkal tételesen kommunikálni, milyen súlyos problémákkal küszködik a városvezetés, hiszen ezek nem politikai, hanem gazdasági-fejlesztési síkon érvényesek. Ilyen többek között a fűtéshelyzetben jelentkezett jogi válság, a városháza két cégének működésképtelensége, s a hótalanítás gondja is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?