Továbbra sem ülhet vissza a polgármesteri székbe Mezei János

Továbbra sem térhet vissza hivatalába Gyergyószentmiklós tisztségéből felfüggesztett polgármestere. A marosvásárhelyi táblabíróság hétfői döntése azonban megszünteti azt az eddigi rendelkezést, hogy Mezei János nem kommunikhat semmilyen formában a tanúk közül 21 személlyel.

Részben helyt adott hétfőn az ügyészség fellebbezésének a marosvásárhelyi táblabíróság Mezei János felfüggesztett gyergyószentmiklósi polgármester ügyében. A döntés a Hargita megyei törvényszék december 16-i ítéletét semmisíti meg részben. E szerint Mezei János továbbra sem gyakorolhatja polgármesteri hatáskörét, és továbbra sem kommunikálhat semmilyen formában hét tanúval, köztük a hatáskörét ideiglenesen átvevő Nagy Zoltán alpolgármesterrel, valamint Virág Józseffel, Wohlfart Rudolffal, Karsai Károllyal, Komáromy Attila-Sándorral, Albert Enikővel, Portik Csabával.

Viszont a hétfői döntés megerősítette, hogy az elöljáró további 21 tanúval immár kommunikálhat: a végzésben megnevezett volt és jelenlegi városi tanácsosokkal, illetve a városháza alkalmazottaival: Keresztes Zsomborral, Pál-Antal Ildikóval, Tinka Kálmán Jánossal, Seer Mihállyal, Bajkó Lászlóval, Szőcs Tivadarral, Bányász Lehellel, Csavar Gáborral, Ţepeluş Mariusszal, Csengő Tündével, RippelAna-Eliza jogtanácsossal, Munteanu Adriannal, Csergő Tibor Andrásmúzeumigazgatóval, Péter Gizellával, Gergely Ármin kapussal, Árus Zsolttal, Sikó Gyula-Leventével, Farkas Zoltánnal, LăcătuşuLivia-val, Nagy István városházi jegyzővel és Nagy Ferenccel.

Alapfokon a Hargita Megyei Törvényszék már két ízben helyt adott Mezei János azon kérésének, hogy elfoglalhassa újra a polgármesteri széket. A Marosvásárhelyi Táblabíróság szerre megsemmisítette ezeket a döntéseket.

A Hargita Megyei Törvényszék korábban már arra is engedélyt adott Mezei Jánosnak, hogy meghatározott időre, 2015. november 6. és 9. között elhagyhassa az országot, így Mezei - a 2015. januárban ellene indult, a Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) által kezdeményezett eljárás elkezdése óta először - Magyarországra utazhatott.

Mint ismert, az elöljáró ellen a Gyilkostó üdülőtelepen eladott olyan terület miatt zajlik bűnvádi per, amely a gyergyószentmiklós önkormányzata és Budapest V. Kerülete közös cége, a Monturist Rt. tőkéjét képezte. 

Kapcsolódók

Kimaradt?