Karácsonyoznak a csíkszeredai Sapientián

Három napig karácsonyi hangulat uralkodott a csíkszeredai Sapientián. Egyrészt a PR és közkapcsolatok szak hagyománya nyomán, mely ma este zárul. Másrészt az csíki egyetemi lelkészség csapatának hagyományos karácsonyi műsora révén. 

Harmadik éve hagyomány a csíkszeredai Sapientia egyetem kommunikáció és PR szakán, hogy a harmadévesek programsorozatot találnak ki az ünnepi hangulatra – a PR Karácsony elnevezésű rendezvénysorozatból mindenki ízelítőt kaphatott, aki betért az elmúlt napokban az egyetem épületébe. Egyfajta gyakorlati időszakként is felfogható a PR Karácsony – már a megnevezésből is adódóan -, melynek során egyrészt az egyetemet hangolták karácsonyivá, másrészt változatos PR-műfajokban próbálhatták ki magukat a diákok, a bekapcsolódók szórakozására.

Egyrészt karácsonyi rádiót üzemeltettek, vásárt szerveztek, pannót díszítettek a szelfizéshez, de díszeket készítettek közösen az Ezüst Akadémia felnőttoktatására érkezettekkel. Szintén Karácsony volt a témája a szerdai, első sapientiás szónokversenynek is

A Csíki Egyetemi Lelkészség hagyományos, a PR-szak programjától függetlenül zajló szerda esti verses-dalos műsorán felszólalt Tamás József római katolikus püspök is, köszöntve a diákokat, majd Karácsony üzenetéről beszélt: a díszletek mögött fontos, hogy Ővele találkozzunk.

Kósa István dékán-helyettes pedig beszédében úgy fogalmazott: egy olyan korszakban élünk, amikor kultúrák feszülnek egymásnak, és ez nemzetekre, kisebb közösségekre is érvényes. Filozófiai felütésű gondolatvezetésének végén arra figyelmeztetett: ugyan a tömeg könnyen elragadja az egyént, tudni kell kilépni a tömegből, amikor etikai vétségnek érzékeljük az irányt. Szerda este ünnepélyesen felhelyezték a hallban állított karácsonyfa tetejére a betlehemi csillagot, és fellépett az egyetem néptánccsoportja is.

A PR Karácsony csütörtökön is folytatódott, szelfizéssel és körjátékokkal a vendégségbe érkezett kisiskolásokkal, és szólt a rádió is. A programzáró csütörtök este 20 órától filmvetítés, karácsonyi filmek négy stílusával – komédia, horror, akció, romantikus – négy külön teremben, majd 22 órától karaoke.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?