Kollekciónyi lopott járművet foglaltak le Borsnál és Nagylaknál

Bihar és Arad megyében is koboztak el külföldön körözött, lopott járműveket az elmúlt hétvégén – közölte hétfőn a határrendészet.

Egy napja körözték azt a francia rendszámú Reanult Twingo gépkocsit, amellyel a borsi (Bihar megye) határátkelőnél akart bejönni Romániába a buzăui, 41 éves Costel D. december 4-én, pénteken. A határőröknek gyanúsak voltak az autó iratai, ellenőrzéskor kiderült, hogy Franciaországban december 2-án körözést adtak ki a gépkocsira. 

A jármű vezetője azt állította, hogy 1500 euróért vette a Reanult-ot egy ismeretlentől, és nem tudta, hogy keresik a francia hatóságok. A 2013-ban gyártott, közel 7000 euró értékű járművet elkobozták, vizsgálják, hogy vezetőjének volt-e tudomása arról, hogy lopott.
A nagylaki (Arad megye) határátkelőnél két, Olaszországban körözött járművet koboztak el.

December 4-én, pénteken egy olasz rendszámű Fiat kisbusszal akart az olasz állampolgárságú, 58 éves Salvatore M. Romániába jönni. A jármű olasz forgalmi engedélyének ellenőrzésekor kiderült, hogy ez év április 8-án kezdték körözni az olasz hatóságok. A férfi ugyanakkor azt vallotta, 2011 óta az övé a furgon, és nem tudott arról, hogy körözik, ellene bizalommal való visszaélés miatt indítottak eljárást, a járművet elkobozták.

Aznap kezdték el körözni az olasz hatóságok azt az olasz rendszámú Nissan Qashqai-t, amellyel december 5-én, szombaton a nagylaki (Arad megye) határátkelőnél akart bejönni az országba a27 éves vranceai Ovidiu T. három utasával. A körözés ténye az autó iratainak vizsgálatakor derült ki, a járművet elkobozták, és eljárást indították lopás bűntényének elhallgatása miatt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?