Két lopott autót koboztak el a borsi határátkelőnél

Néhány perc különbséggel két olyan román állampolgár is érkezett kedden délután a Bihar megyei, borsi határátkelőhöz, akik külföldön körözött járművel akartak bejutni Romániába.

Elsőként a Botoşani megyei 23 éves Anca L. jött volna az országba egy olasz rendszámú BMW 335D márkájú autóval, ám a jármű iratainak ellenőrzésekor kiderült, hogy az olasz hatóságok november 21-én körözni kezdték. A nő vallomása szerint a gépkocsit 7000 euróért vette Olaszországban egy számára ismeretlen szerb állampolgártól, és nem tudta, hogy az autót keresik.

Pár perccel később egy spanyol rendszámú Mini Cooper Countryman D-vel akart az országban bejönni a 34 éves Beszterce-Naszód megyei Radu I., de a határrendészek megállapították, hogy a járművet november 4-e óta körözik a spanyol hatóságok. A férfi egy autókereskedésből vásárolta a járművet, és szintén nem tudta, hogy az autót keresik.

A 2007-es, 10 000 euróra becsült értékű BMW-t és a 2012-es, közel 25 000 euró értékű Mini Coopert elkobozták és a Nagyváradi Területi Határrendészeti Felügyelőség székhelyére szállították. Az ügyben még folyik a nyomozás.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?