Körözött BMW X5-öst állítottak meg a román-magyar határon

Nem járt szerencsével a 30 éves kisinyovi moldáv-román állampolgárságú Andrei G., aki a hét végén egy 2008-as gyártmányú BMW X5-tel akart bejönni Romániába a borsi határátkelőnél. Az autót, mint elkobzás alatt álló javat ugyanis aznap kezdték el keresni az olasz hatóságok.

A férfi állítása szerint 14 ezer euróért vette egy ismeretlentől, és nem tudott arról, hogy az autót keresik Olaszországban. A 20 ezer euró értékű járművet lefoglalták, a férfi ellen eljárást indítottak a román hatóságok.

Két iraki és egy kuwaiti férfit fogtak el a zöldhatáron a Bihar megyei, nagyszalontai határszakaszon a határrendészek. A 29 és 31 éves iraki, és a 20 éves kuwaiti férfi október szombaton este próbált átmenni Magyarországra. Mint kiderült, mindhárom menedékjogot kértek Romániában, ellenük tiltott határátlépési kísérlet miatt indult eljárás.

Szombaton hamis iratokkal bukott le, szintén a borsi határátkelőnél egy Moldáviában élő ukrán férfi. A 30 éves Roman S. román személyi igazolvánnyal akarta elhagynia az országot. A határrendészeknek gyanús volt, hogy az igazolvány hamis, ezért másik iratot kértek a férfitól, aki erre egy szintén hamisított jogosítványt mutatott fel.

Az ukrán állampolgár vallomása szerint egy ismeretlen honfitársától vette az iratokat 300 euróért, mivel nem volt vízuma Lengyelországba, ahova munkát keresni indult. A férfi ellen hamis iratok használatáért és illegális határátlépési kísérletért indul eljárás, közölte a Nagyváradi Területi Határrendészeti Felügyelőség. 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?