Megjelent a rendőrség a polgármesterjelölt-aspiráns Arros Orsolya lakásán

Egy nappal azután, hogy bejelentette indulási szándékát a székelyudvarhelyi polgármester-választáson, elbocsátották a munkahelyéről Arros Orsolya közgazdászt. Még a rendőrség is megjelent a lakásán.

Erről Arros Orsolya kedden este a Facebook-oldalán számolt be, előtte pedig az uh.ro székelyudvarhelyi portálnak nyilatkozott menesztése hátteréről. Beszámolója szerint hivatalosan októbertől menesztették Gordon Prod kft. operatív igazgatói tisztségéből. Szerinte mondvacsinált okokkal indokolták elbocsátását.

„Megijedtek, "leszóltak" nekik, vagy csak egyszerűen nem tudták kezelni, hogy egy vezető alkalmazottuk közéleti szerepet vállal? Nem tudom, de már nincs különösebb jelentősége. Az én lelkiismeretem tiszta” – írta kedd este a Facebook-oldalára.

Arros az uh.ro-nak elmondta, szerinte a közéleti szerepvállalása miatt haragudtak meg rá, annak ellenére, hogy előre bejelentette a szándékát a cég vezetőségének. A közgazdász állítja: nem hiszi, hogy a kampány kezdetéig a munkája rovására ment volna az, hogy nyilvánosságra hozta elhatározását.

A RMDSZ udvarhelyszéki nőszervezetének újdonsült elnöke beszámolt arról is, hogy betegszabadságot kellett kivennie, és megkérdezte a cégnél, hogy ráér-e a betegszabadság végén visszaszolgáltatnia a szolgálati laptopját. Azt mondták, a laptop nála maradhat, ennek ellenére egyik reggel rendőrök jelentek meg a lakásán, és felkértek, hogy szolgáltassa vissza a gépet, ellenkező esetben eljárást indítanak ellene.

Arros Orsolya egyébként nem sokáig maradt munka nélkül, jelenleg az Élő Erdély Egyesületnél dolgozik. A Gordon Prod kft. társtulajdonosa, Magyari Piroska azt nyilatkozta a portálnak, hogy közös megegyezéssel váltak el a közgazdásztól. A rendőrségi ügyről nem kívánt nyilatkozni.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?