Bunta Levente tapasztalatlannak tartja Arros Orsolyát

Székelyudvarhely polgármestere, Bunta Levente még nem döntötte el, hogy indul-e jövőre a helyhatósági választásokon, az RMDSZ-en belüli riválisát, Arros Orsolya közgazdászt pedig tapasztalatlannak tartja.

A politikus a Székelyhonnak elmondta, hogy városlakók megítélésétől tenné függővé jelöltetését, mindenesetre úgy fog dogozni, mintha készülne a megmérettetésre. Szerinte két felmérés is bizonyítja, hogy a lakosság 65-70 százaléka bízik benne. Leszögezte, nem bármi áron akarja a tisztséget betölteni, ám „még tudna dolgozni 10-15 évig”.

Arros Orsolyáról azt mondta: szerinte lehetséges ellenjelöltjének nincs meg nincs az övéhez mérhető tapasztalata a közigazgatásban. Emlékeztetett arra, hogy jómaga 27 évesen már helyi tanácsos volt később pedig a Hargita megyei önkormányzatánál is dolgozott. Az RMDSZ-en belül tervezett előválasztással kapcsolatban megjegyezte: a verseny kétélű penge is lehet, mert ha rosszak a szabályok, akkor könnyen megtörténhet, hogy nem a legmegfelelőbb jelölt kerül ki győztesen.

Mint ismert, Arros Orsolya csütörtökön jelentette be, hogy RMDSZ-es színekben indulna a polgármester-választáson. Esélyét növeli, hogy Bunta Leventét az utóbbi hónapokban több bírálat is érte a szövetség vezető politikusai részéről.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?