Bunta Leventét bírálta az újrázni készülő Verestóy Attila

Székelyudvarhely RMDSZ-es polgármesterét, Bunta Leventét is bírálta Verestóy Attila szenátor azon a csütörtöki, udvarhelyi sajtótájékoztatóján, amelyen bejelentette: indul a jövő évi választáson.

Az RMDSZ-es szenátor újságírói kérdésre azt válaszolta, Bunta Leventétől függ, illetve a javaslatainak az elfogadásán múlik, hogy támogatja-e jövőre az újabb városvezetői mandátumhoz való indulásában – számolt be a Székelyhon. A politikus kifejtette: nem elégedett a székelyudvarhelyi polgármester tevékenységével, szerinte nem vesz részt eléggé a város politikai életében. A polgármester újabb mandátumát is csak akkor támogatja Verestóy, ha változást lát ebben a kérdésben.

„Nem a választási kampányban kell szétszórni egy-egy szép szórólapot. Ez nem megoldás, már nem az, hiszen más világot élünk” – jelentette ki, hozzátéve, hogy jelenleg olyan jelöltön gondolkodik a polgármesteri tisztséget illetően, akit érdekel, hogy mi történik a városban, menedzserként tud gondolkodni, szervesen része Udvarhelynek és az RMDSZ érdekképviseletének. „Ezt magyaráztam Buntának, hogy üres ez a hely, be kell tölteni. Nem névlegesen, nem a funkció erejével, hanem a működéssel” – idézte a Székelyhon a szenátort.

A pénteki Hargita Népe cikke szerint  Verestóy azt is hozzátette, hogy „az RMDSZnek tudnia kell állítani egy olyan személyt, aki élvezi a város támogatását, és a választó is fel kell tudja mérni, hogy egy polgármestert azt tesz erőssé, ha mögötte parlamenti erő is van.”

Bunta Leventét egyelőre nem tudtuk elérni, hogy reagáltassuk a szenátor szavaira. A polgármesteri hivatalban megtudtuk, a városvezető házon kívül van, a sajtóreferens pedig szabadnapos.

Cikkünk frissül

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?