Arros Orsolya az Udvarhelyszéki Nőszervezet új elnöke

Arros Orsolya, a Székelyudvarhely polgármesteri székéért RMDSZ-színekben való indulását nemrég bejelentő gazdasági szakember lett az RMDSZ Udvarhelyszéki Nőszervezete elnöke. A hétvégi tisztújító küldöttgyűlésen egyedüli jelöltként nyert két évre mandátumot.

Egyedüli jelöltként, 85 mellette, 4 ellenszavazattal Arros Orsolyát választották meg a következő két évre az RMDSZ Udvarhelyszéki Nőszervezetének élére. A hétvégi területi küldöttgyűlésen lezajlott tisztújítás nyomán az új elnök Pécsi Kolumbán Ibolyát váltja a tisztségben.

Arros Orsolya ülésen tervei között a civilszervezetekkel, egyházakkal, vállalkozókkal való együttműködés, szociális és családi kérdések, képzések, oktatási kérdésekre figyelés szerepel. Megköszönve a bizalmat, úgy fogalmazott: „ne a mások által hangoztatott előítéletek szerint éljünk, hanem az előttünk álló lehetőségek vezéreljenek. Biztos vagyok benne, hogy együtt többet tehetünk a nőkért, a közösségért, egymásért!”

Hegedűs Csilla, az országos Nőszervezet alelnöke, az ülésen közéleti szerepvállalásra biztatta a nőket, az erdélyi közösség összefogásáért végzett munka részeként. Az országos alelnök szerint az RMDSZ Nőszervezete nagyon sokat fejlődött, nagyon sokat tett hozzá máris ahhoz, hogy a nők merjenek nagy szerepet vállalni.

A küldöttgyűlésen részt Verestóy Attila szenátor, a területi RMDSZ elnöke, aki az ülés eleji köszöntőjében kihangsúlyozta: hisz abban, hogy szebb, értelmesebb, élhetőbb világ lenne az, ahol több nő hallatná szavát, mert a társadalomban akkor működnek jól a dolgok, ha megvan az egyensúly, az esélyegyenlőség és fontos, hogy ezt ne csak mondjuk, hanem összefogással meg is valósítsuk. A 2016-os évről beszélve kijelentette: egy erős RMDSZ-re, erős nőszervezetekre és összefogásra van szükség ahhoz, hogy sikereket lehessen elérni.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?