Megkezdődtek a tárgyalások az elnöki hivatalban az új kormányról

A Szociáldemokrata Párt (PSD) szerint az új kormány megalakításáról előbb a parlamenti pártoknak kellene egymást közt egyeztetniük, és a közösen kigondolt megoldást az államfő elé terjeszteniük.

Erről Liviu Dragnea, a PSD elnöke számolt be csütörtök délután, a Klaus Johannisszal folytatott tárgyalásai után. Tájékoztatása szerint azt javasolta az államfőnek, hogy jövő héten kezdeményezzen újabb konzultációsorozatot a pártokkal az elnöki hivatalban az új kormány alakításáról.

Előtte azonban Dragnea szerint a pártoknak egymást között kellene megegyezniük abban, hogy kik alakítsanak kormányt és ki legyen a miniszterelnök. Ha sikerül közös megoldást találni, ezt kell az államfő elé terjeszteni – mondta a PSD elnöke. Liviu Dragnea szerint Klaus Johannis nem hárította el a javaslatát.

Mint ismert, csütörtökön Klaus Johannis egyenként konzultál a parlamenti pártok vezetőivel az új kormányról. Elsőként a PSD küldöttségét fogadta. Délutáni felkeresi az államfőt a liberálisok, az RMDSZ és a kisebbségek parlamenti frakciójának delegációja is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?