Egymillió lejre rúg a csíkszeredaiak adóssága a közös költségekbe

Hatalmas összegekkel tartoznak a csíkszeredaiak a lakótársulások közös költségeibe, az adósságok teljes összege meghaladja az egymillió lejt is.

A csíkszeredai közművek, a Goscom Rt. adatai szerint a felhalmozott adósságok összege 1.08 millió lejre rúg, sok család ellen már bírósági eljárás is zajlik. „A lakótársulatok a legtöbb esetben pert indítottak a késve fizető és adósságokat felhalmozó családok ellen” – tájékoztatott Fekete Anna igazgatónő. Mint mondta: a megközelítőleg 500 adós családról tudnak, akiknek elmaradásuk van a közös költségekbe, szerinte szinte mindegyik tömbházban van egy késve fizető és eladósodott család.

Fekete Anna azt állítja: az adós családok a legtöbb esetben be sem engedik a közművek munkatársait a lakásba, hogy az elmaradások miatt lezárhassák a melegvíz-szolgáltatást. Emiatt a Goscom kénytelen lesz teljes lépcsőházban lezárni azt, még abban az esetben is, ha az ott élők többsége pontosan fizeti a közköltségeket.

A közművek igazgatónője szerint 200, a végrehajtást is elrendelő bírósági ítélet is született az adósokkal szemben. Hozzátette: amint bíróságra kerül az ügy, sokan már kifizetik az elmaradásukat.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?