Péntektől már fűtenek Csíkszereda lakónegyedeiben

Péntektől indítja el a Goscom Rt. távhőszolgáltató a távfűtést Csíkszereda lakónegyedeiben.

A törvényes előírások időjárásra vonatkozó feltételek szerint valamint figyelembe véve a hétvégi időjárás-előrejelzést, pénteken szeptember 27-én elkezdődik a fűtésszolgáltatás Csíkszereda minden lakónegyedében. Kezdetben a következő program szerint fognak hőt szolgáltatni: reggel 5 és 9 óra között és este 18 és 21 óra között – tájékoztatta a maszol.ro-t Fekete Anna, a Goscom Rt. igazgatója. A törvényes előírásoknak megfelelően egyébként kötelező elindítani a távfűtést, amikor három egymást követő éjjelen fagypont alá süllyed a hőmérséklet.

„Szeptember 25-én befejeztük a fűtésrendszer feltöltését, de már szeptember 16-tól szolgáltatunk fűtést azokban az óvodákban, illetve iskolákban ahol az intézmény vezetősége ezt kérte tőlünk. Jelenleg a Nagy István Művészeti Líceumban, a József Attila Általános Iskolában, a Kisherceg és a Micimackó napközikben, az új bölcsődében, illetve a Jégpálya negyedben szolgáltatunk fűtést, de péntektől már az egész városban elindul a szolgáltatás” – számolt be megkeresésünkre Bíró Hajnalka, a Goscom Rt. szóvivője.

A csíkszeredai távhő-szolgáltató szóvivőjétől azt is megtudtuk, hogy idén 817 kérést nyújtottak be a távhőszolgáltatásról lecsatlakozási szándékukkal a csíkszeredaiak. A lecsatlakozottak pontos száma október végére várható, mert akkor összesítik a lakástulajdonosi társulásoktól beérkezett pontos kimutatásokat – tájékoztatott Bíró.

Kimaradt?