Két nap alatt háromszáz feketemedvét lőttek ki Floridában

Eredetileg hét napig tartott volna a vadászidény, de mivel már a második napon elérték a vadászok a kitűzött kvótát, máris véget ért a 2015-ös medvevadászat Floridában, ahol 1994 óta először adtak engedélyt a ragadozók kilövésére. Két nap alatt háromszáz feketemedvét lőttek ki. 

Több mint 3700 vadász kapott engedélyt arra, hogy fegyverrel vagy íjjal és nyíllal feketemedvét lőjön. A szabályok szerint minden vadász csak egy állatot lőhet ki, amely nem nyomhat kevesebbet 45 kilogrammnál. Ezzel a szabályozással a fiatal állatokat kívánták védeni. A Florida államban élő feketemedvék számát háromezerre becsülik.

A kormány a vadászengedélyekkel 376 900 dolláros (106 millió forintos) bevételre  tett szert. A pénzt arra fordítják, hogy biztosítsák a medvék által lakott területek tisztántartását és a szemét elszállítását, és ezzel elkerüljék az emberek és az állatok nem kívánt találkozását.

Sokan viszont ellenzik a medvevadászatot. "Ez a vadászat teljesen felesleges" - adott hangot nemtetszésének Kate MacFall, a Humane Society floridai állatvédelmi szervezet vezetője. Véleménye szerint kutatások bizonyítják, hogy az erdőben élő medvék vadászata nem oldja meg az emberek környezetében élő medvékkel kapcsolatos problémákat. A kormány azonban "nem hallgat a floridai polgárok többségére, akik ellenzik a medvék vadászatát".

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?