Erdélyszerte gyújtottak gyertyát a szegényekért

A szegényekért szervezett péntek este gyertyagyújtást és ezáltal adományozást a Gyulafehérvári Caritas több erdélyi településen is. Az így összegyűlt összegekből a legszükségesebbeket, alapélelmiszereket vásárolnak majd a rászorulóknak.

Marosvásárhelyen a Színház téren szervezik már évek óta az Egymillió csillag a szegényekért elnevezésű rendezvényt, kampányt, amelyben a nélkülözőkre hívják fel a közösség figyelmét, arra, hogy bármilyen kevés is van valakinek, abból is tud adni annak, akinek még annyija sincs.

Az esemény Marosvásárhelyen nem csak arról szól, hogy a főtérre kisétálók mécseseket gyújtanak, hanem egyfajta közösségi esemény is, beszélgetésre, találkozásra is nagyszerű alkalmat ad.  Péntek este a főtéren a Caritas adatai szerint 660 személy vett részt az eseményen, 7.348 lei és 306 aláírás gyűlt össze. Az aláírásgyűjtés, ami az állam nagyobb hozzájárulását kéri a szociális problémákkal küzdők támogatásához, ezen az internetes oldalon folytatódik.

A további adatok szerint Gyulafehérváron 130 személy 970 lejt adományozott, Petrozsényban 180 adományozó 1.204 lejt, Marosszentgyörgyön száznegyvenen 814 lejt adományoztak. Ezen kívül még Erdőszentgyörgyön, Szovátán, Székelyudvarhelyen, Székelykeresztúron, Szentegyházán, Csíkszeredában, Karcfalván, Gyergyószentmiklóson, Gyergyóalfaluban, Maroshévízen, Sepsiszentgyörgyön és Kézdivásárhelyen szervezték meg a gyertyagyújtást a szegényekért.

Több mint 3.700 személy vett részt, részt, 1.616-on írták alá a petíciót, és összesen 33.292 lejt adományoztak. Október 23-án Gyergyóditróban és Gyergyóremetén szerveznek gyűjtést 17-19 óra, illetve 18-20 óra között. Bereckben október 24-én. 

Kapcsolódók

Kimaradt?