Újra kigyúlnak az együttérzés lángjai Erdélyben

A Gyulafehérvári Caritas segélyszervezet pénteken este ismét megszervezi a már hagyományosnak számító „Egymillió csillag a szegényekért” nevű szolidaritási akciót, amikor mécsesekkel világítanak meg egy-egy közteret, ahol minden egyes meggyújtott gyertya jelképes sorsvállalás a nélkülözőkkel.

„Ez az akció lehetőség mindenki számára, hogy egy-egy gyertya meggyújtásával és pénzbeli adományával láthatóan is kifejezze: minden nehézség ellenére, fontos a közösségünk és érdekel bennünket a szegény emberek sorsa”, hívta fel a figyelmet Hubbes Kinga, a Caritas Kovászna megyei képviselője.

Idén a Caritas 20 erdélyi településen szervezi meg az akciót, pénteken este 6 és 8 óra között. Háromszéken két város és egy község csatlakozik az akcióhoz, így Sepsiszentgyörgyön az Erzsébet parkban a Mikó szobor előtt, Kézdivásárhelyen a Sportcsarnok előtt illetve Bereck központjában gyújthatnak gyertyát és adakozhatnak a rászorulóknak.

Továbbá Marosvásárhelyen a Színház téren, Marosszentgyörgyön a Szent György téren, Erdőszentgyörgyön a Művelődési Ház előtt, Szovátán a központban, Csíkszeredában a Szabadság téren, Csíkkarcfalván a központban, Gyergyószentmiklóson a Művelődési Központ előtt, Gyergyóremetén a Cseres Tibor téren, Gyergyóditróban a Jakab Antal téren, Gyergyóalfaluban a Millennium téren (17 és 19 óra között), Maroshévízen a Kultúrház előtt, Székelyudvarhelyen a Dávid Ferenc téren, Székelykeresztúron a központban, Szentkeresztbányán a Piactéren, Gyulafehérváron a várban, Nagyenyeden a Iuliu Maniu utcai téren és Petrozsényben a színház melletti parkban gyújtanak gyertyákat a szegényeknek és várják az adományokat.

Évről-évre szó szerint nagyobb teret és figyelmet nyer a szolidaritási akció, hisz amellett, hogy bővül a csatlakozó települések száma, egyre többen mennek ki a terekre tettekben is kifejezni szolidaritásukat. A Caritas szervezésében tavaly a helyszíneken elhelyezett perselyekben 28 582 lej gyűlt össze, és ezekből az adományokból több nehéz sorban élő család és egyedül élő idős személy részére készítettek élelmiszercsomagokat, így tették szebbé a karácsonyi ünnepüket.

A Gyulafehérvári Caritas célkitűzéseiből adódóan hangsúlyt fektet arra, hogy a mindennapi, a szegénységet, szociális-egészségügyi problémákat enyhítő programjai mellett hasonló rendezvényekkel is felhívja az emberek figyelmét a nehezebb körülmények között élő embertársainkra.

Kérik, hogy október 16-án, pénteken este 6 és 8 óra között csatlakozzanak a településükön megszervezett akcióhoz és mutassák meg, hogy nem vagyunk közömbösek a nehezebb sorsú embertársaink iránt!

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?