Újra kigyúlnak az együttérzés lángjai Erdélyben

A Gyulafehérvári Caritas segélyszervezet pénteken ismét megszervezi a már hagyományosnak számító „Egymillió csillag a szegényekért” nevű szolidaritási akciót, amikor mécsesekkel világítanak meg egy-egy közteret, ahol minden egyes meggyújtott gyertya jelképes sorsvállalás a nélkülözőkkel.

„Ez az akció lehetőség mindenki számára, hogy egy-egy gyertya meggyújtásával és pénzbeli adományával láthatóan is kifejezze: minden nehézség ellenére, fontos a közösségünk és érdekel bennünket a szegény emberek sorsa”, hívta fel a figyelmet Hubbes Kinga, a Caritas Kovászna megyei képviselője.

Idén a Caritas 18 erdélyi településen szervezi meg az akciót, pénteken este 6 és 8 óra között. Háromszéken két város csatlakozik a Caritas akcióhoz, így Sepsiszentgyörgyön az Erzsébet parkban a Mikó szobor előtt, Kézdivásárhelyen a Gábor Áron téren gyújthatnak gyertyát és adakozhatnak a rászorulóknak.

Továbbá Marosvásárhelyen a Színház téren, Marosszentgyörgyön a Szent György téren, Erdőszentgyörgyön a Művelődési Ház előtt, Szovátán a központban, Csíkszeredában a Szabadság téren, Csíkkarcfalván a központban, Gyergyószentmiklóson a Művelődési Központ előtt, Gyergyóremetén a Cseres Tibor téren, Gyergyóditróban a Jakab Antal téren, Gyergyóalfaluban a Millennium téren, Maroshévízen a Kultúrház előtt, Székelyudvarhelyen a Dávid Ferenc téren, Székelykeresztúron a központban, Szentkeresztbányán a Piactéren, Gyulafehérváron a várban és Petrozsényben a színház melletti parkban gyújtanak gyertyákat a szegényeknek és várják az adományokat.

Tavaly 16 településen közel 7 500-an vettek részt. Leginkább a kisgyerekek számára volt élmény a gyújtás, de a felnőttek körében is évről-évre nagyobb figyelmet nyer a rendezvény, ez megmutatkozik a résztvevők számában és az adakozásban is.

Az elmúlt esztendőben a gyertyagyújtás helyszínein kihelyezett perselyekben 42 300 lej gyűlt össze, és ezekből az adományokból több nehéz sorban élő család és egyedül élő idős személy részére készítettek karácsonyi élelmiszercsomagokat, számolt be lapunknak Hubbes Kinga.  

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?