Ötven év fölöttieknek indít képzést Csíkszeredában a Sapientia

Október 13-tól 23-ig lehet bejelentkezni a Sapientia EMTE Csíkszeredai Kara által a 2015/2016-os tanévben elindítandó Ezüst Akadémia Oktatási Programra, melyet 50 év fölöttieknek szervez a tanintézmény tudományt népszerűsítő témákkal.

Az intézményvezetés sajtóközleménye a szerint nyugat európai, illetve magyarországi partner-egyetem példáját követve az idéntől tervezett új előadássorozat célközönsége Csíkszereda és környékbeli itelepülések 50 év fölötti korosztálya. Az előadások témái a pszichológia, politika, történelem, pénzügyek vagy a jogi kérdések köréből lesznek a  Sapientia  EMTE csíkszeredai  helyszínén már október 28-ával kezdődően.

A Sapientia csíki kara vezetői szerint a kéthetente szerdánként tartandó  előadások  témájukban  igazodnak  a  célcsoport  igényeihez,  hogy  a  különböző tudományterületeken  aktuális  témákban  informálódjanak,  felfrissítsék  tudásukat,  vagy egyszerűen kikapcsolódjanak. 

A beharangozó szerint a program során számos olyan előadás lesz, amely a közérdeklődést felkelti, ugyanakkor a hazai illetve külföldi előadók hasznos tanácsokkal látják el a résztvevőket: a hatvanperces előadások végén ugyanis viták, felvetések lesznek a tervezett óraszerkezet szerint.

Az Ezüst Akadémia program minden olyan 50 év fölötti személynek szól, aki szívesen résztvenne a szervezett ingyenes előadásokon.  Az előadások 70%-át  látogató Ezüst Akadémia hallgató az év végén tanúsítványt kap.

A program tervezett időpontjai az első félévben:

- megnyitó október 28., szerda, 16 óra

- november 4., szerda, 16 óra

- november 18., szerda, 16 óra

- december 2., szerda, 16 óra

- december 16., szerda, 16 óra

Részvételi szándékukat az érdeklődők a jelentkezési lap kitöltésével jelezhetik 2015.október 23-ig. A jelentkezési ív online is benyújtható itt.További információkat kérni e-mailben lehet csikiadel@sapientia.siculorum.ro, vagy telefonon: 0266-314.657 vagy 0722-543.022.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?