Ezek a leggagyibb erdélyi magyar metál-klipek

Annak ellenére, hogy rosszfiúkkal óvatosan kell viccelődni, és időnként a sorozatunk előző részei is kiütötték a biztosítékot, az erdélyi magyar metálbandák feltérképezésére is vállalkoztunk.

Sorozatunk első két részében egybegyűjtöttük a leggyengébbnek ítélt rap- és popklipeket, a harmadik fejezetet a mulatósnak szenteltük. Most a sötét világ urain a sor, mégpedig ranglista nélkül, mert a zenék gyakran ütik a mércét (persze nem globális viszonyításban), viszont a videofelvételekról árulkodó mesterkéltség miatt gyakran nevetségessé válnak.

Amnesia

Jól érzékeli a dolgokat a zenekar, amikor nevet választ, mert éppen amnéziára volna szükségünk egy ilyen koncert átélése után. A szövegből szívesen idéznénk, ha a gitár hangja nem nyomná el, de talán így járunk jobban.

My Hands In Chains

Vad muzsikát kapunk a My Hands In Chainstól is, rögtön az első pillanatokban hörgést is, hogy megalapozzák a hangulatot. Érdemes figyelni az énekes mimikáját, amiért a női hang sem kompenzál. A színpadi produkció egyébként is zseniális: előfordul, hogy a nem aktív tag éppen orrot fúj, ami némileg hátráltat minket, hogy beleéljük magunkat az örödgi muzsikába – az viszont igaz, hogy náthásan nehéz lehet énekelni.

Black Diamond

Bár a fellépés hat éves már, érdemes odafigyelni rá. Nem akármilyen hangokat hallat az énekes: a kőkemény zenére úgy rádalol, hogy a legprofibb papagájok is megirigyelhetik a hangszínét. Az angol nyelvet lazán kezelő énekes szavait ismét nem tudjuk kivenni, de feltételezzük, hogy nem a tengerparti nyaralásról szól a szövege.

Fit of Madness

A Fit of Madness koncertje sem mai, ezért – ha még léteznek –, ma már talán felkészültebbek, mint akkor voltak. De a listára mindenképpen felkívánkoznak: a hiba ugyanaz, mint korábban – az énekes. Az erőtlen dalolászás elrontja, amit a kollégák összehoztak, kár érte.

L.S.D.

Az utolsó klippel (ami végre valódi videoklip is) hadilábon állunk. Távol áll még a kiforrott zenétől, meglehetősen közhelyes, zeneileg szintén, azonban rendkívül szimpatikus a belefektetett energia. A srácok inkább jó példát mutatnak, mint rosszat: az üres affektálás helyett megkísérelnek valami jobbat. És még a nevük is szellemes: az L.S.D. jelentése Loud Sound Dealers.

,

Kapcsolódók

Kimaradt?